IMG_7190_wynik

Czasem chcemy trochę egzotyki poczuć na języku. Jeśli szukamy niecodziennych doznań smakowych warto sięgnąć do kuchni indyjskiej. Jest ona bardzo aromatyczna i na tyle specyficzna, że albo ją pokochamy albo znienawidzimy. 🙂
Nasze danie dostosowaliśmy pod europejskie podniebienia - czyli jest dość łagodne zachowując przy tym charakterystyczny dla Indii bukiet smakowy.

Przepis na małe Indie w kuchni:

♦ 3 duże ️ziemniaki
♦ 1 średnia ️kapusta biała
♦️ 2 marchewki
♦1/4 ️brokuła
♦️ olej kokosowy
♦ 1 łyżeczka ️curry
♦ 1/2 łyżeczki ️kmin rzymski
♦️ sól
♦️ pieprz

Warzywa umyć, obrać i pokroić na średniej wielkości kawałki. Dusić na oleju kokosowym aż warzywa zmiękną. Wymieszać wszystkie przyprawy i podprażyć je przez 30 sekund na małym ogniu. Dodać je do warzyw i wszystko wymieszać. Obiad gotowy do podania.

Smacznego 🙂